Wasvloeren:

Bij een vloer die behandeld is met impregneerolie welke met was word onderhouden spreken we van een wasvloer. De waslaag zorgt voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat deze beschermlaag in topconditie blijft en een lange levensduur verzekerd is. Met een beetje aandacht en de juiste producten (en hulpmiddelen) blijft de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch.

Reiniging en onderhoud:

In de eerste 2 a 3 weken de impregneerolie volledig laten doorharden en dus alleen vegen of stofzuigen. Geen vocht op de vloer en ook geen kleden plaatsen.

"Dagelijkse" reiniging:

Normale dagelijkse schoonmaak van een met was behandelde parketvloer kan eenvoudig door de vloer te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes. Door de vloer met enige regelmaat op te boenen, met een boenblok of een elektrische boenmachine, wordt lichte verontreiniging verwijderd en ziet het oppervlak er weer mooi en gelijkmatig uit. Keert de "glans" niet terug tijdens deze behandeling, dan moet op die plaatsen een nieuwe laag was worden aangebracht.

Voor het verwijderen van vlekken zie "Periodiek intensief reinigen".

Periodiek intensief reinigen:

Voor intensieve reiniging gebruikt u: Remover voor een was vloer. Na verloop van tijd kan de vloer door opeenvolgende lagen was of door vuil vettig en vies worden. Het is dan raadzaam de vloer compleet en grondig te reinigen met de juiste Remover. Flinke plaatselijke vervuiling of hardnekkige vlekken kunnen tevens met behulp van Remover worden verwijderd.

Onderhoud:

Voor onderhoud gebruikt u: vloeibare of vaste was

Voor een goede bescherming van de vloer en een gelijkmatig oppervlak moeten alle poriën van het hout goed gevuld zijn met was. Een vloer moet worden verzadigd en dit gaat niet in één behandeling. Daarom zal een nieuwe vloer in het begin vaker van een waslaag moeten worden voorzien. Of de vloer voldoende verzadigd is kunt u zien aan een egaal matte uitstraling van de gehele vloer.

Na verzadiging dient het aanbrengen van een nieuwe waslaag slechts ter aanvulling van de bestaande toplaag. De kwaliteit van de toplaag neemt na verloop van tijd door slijtage en wegzakken af. Indien na het boenen van de vloer de glans niet terugkomt, dient de vloer opnieuw van een laag was worden voorzien

Klik hier voor meer informatie over de verschillende type vloeren:
Hardwax - Was - Olie - Lak

Klant Aan Het Woord

" Wij zijn geheel tevreden over het resultaat, de vloer ziet er als nieuw uit. "

Lees verder
CBW Erkend

Contact

Bezoekadres
Rasenberg Parketvloeren
Lageweg 23
4844 AG Terheijden

Tel: (076) 59 31 758
Email: info@rasenbergparket.nl  

V.O.F RASENBERG
KvK: 20027826
BTW:NL800946352B01Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag:
09:00 - 17:00
Zaterdag:
10:00 - 16:00

Buiten openingstijden
Alleen op afspraak