Oliesysteem:

Bij een olievloer zorgt de aangebrachte olielaag voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat de vloer in topconditie blijft. Een beetje aandacht en gebruik van de juiste producten (en hulpmiddelen) zorgen er tevens voor dat de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch blijft.

Reiniging en onderhoud:

In de eerste 2 a 3 weken de olie volledig laten doorharden en dus alleen vegen of stofzuigen. Geen vocht op de vloer en ook geen kleden plaatsen.

"Dagelijkse" reiniging:

Normale dagelijkse schoonmaak van een met olie behandelde parketvloer kan eenvoudig door deze regelmatig te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale parketborstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes. Stof en vuil werken als schuurpapier en dienen daarom direct verwijderd te worden. Bij vlekken de vloer lichtvochtig reinigen met een Clean.

Periodiek intensief reinigen

Bij intensief gebruik van de vloer kan ernstige(re) vervuiling optreden die niet met Onderhoudsolie is te verwijderen. Reinig in dat geval de vloer met een geschikte Remover. Het product dringt dieper door in het vloeroppervlak waardoor een diepere en dus meer intensieve reiniging plaatsvindt.

Onderhoud:

Het onderhoud dient men uit te voeren met een Conditioner. Conditioner of onderhoudsolie dun en gelijkmatig aanbrengen middels een doek. Droogtijd 3 tot 12 uur een en ander afhankelijk van de dikte en de klimatologische omstandigheden. De vloer is begaanbaar als deze niet meer plakkerig aanvoelt. Frequentie van gebruik is sterk afhankelijk van het merk.

Let op!

Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor geoliede houten vloeren en dus niet de normale huishoudelijke producten. Deze kunnen namelijk de onderhoudslaag beschadigen en er bestaat een risico dat de vloer verkleurt. Ook bestaat er dan de kans dat een nieuwe laag onderhoudsolie slecht hecht.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende type vloeren:
Hardwax - Was - Olie - Lak

Klant Aan Het Woord

" Wij zijn geheel tevreden over het resultaat, de vloer ziet er als nieuw uit. "

Lees verder
CBW Erkend

Contact

Bezoekadres
Rasenberg Parketvloeren
Lageweg 23
4844 AG Terheijden

Tel: (076) 59 31 758
Email: info@rasenbergparket.nl  

V.O.F RASENBERG
KvK: 20027826
BTW:NL800946352B01Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag:
09:00 - 17:00
Zaterdag:
10:00 - 16:00

Buiten openingstijden
Alleen op afspraak